Tradueix la web

EL MÓN DEL CAFÈ

Batut de cafe fred



El batido de café frio es una bebida refrescante y cremosa perfecta en cualquier momento de la jornada.
PREPARACIÓN
Pon en la coctelera 6/7 cubitos de hielo y 1 o 2 cucharaditas de azúcar, a tu gusto.
Prepara un espresso largo y viértelo sobre el hielo.
Cierra bien la coctelera y agítala enérgicamente durante 10/15 segundos.
Abre la coctelera y vierte su contenido en una copa de cóctel reteniendo el hielo con el colador.




GRANITZAT DE CAFÈ


                                                                      

           
             INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:




             *4 - Cullerades de cafè mòlt


             *8- Culleradetes de sucre

             *Aigua per fer cafè

            
            




PREPARACIÓ

*Fer un cafè llarg i deixar-lo refredar.
*Abocar el cafè ja refredat, a una safata de glaçons i deixar al congelador perquè es glaci.
*Agafar la safata del congelador al cap d'una estona, remenar la preparació completament, per trencar els vidres que s'estàn formant, i tornar al congelador.
*Repetir l'operació dues vegades més i guardar fins el moment de servir.
*Abocar en copes i servir.

BON PROFIT!!!! 






  • PASTÍs DE xocolatA AMB  "CAFÈ"

2,86 / 5



Categoria:
postres
Aliment principal:
xocolata i cafè



Dificultat:
baixa
Temps d’elaboració:

Tags:

Ingredients




  • 200 gr. farina
  • 200 gr. cacau en pols "Cola cao"
  •  100 gr. de cafè
  • 150 gr. sucre
  • 150 gr. mantega



  • 150 ml. llet
  • 4 ous
  • 3 cullerades petites de llevat

                                                               Elaboració

Aquest pa de pessic de "xocolate i cafè" . He fet molts, És tan bo!, és bo per a esmorzars i berenars, com a base d'un pastís, etc. El feu i ja em direu la vostra opinió, estic segura que us agradarà molt!

En un bol posem la farina, el "Cola cao", el cafè, el llevat, ho barregem tot fins aconseguir una barreja uniforme. En un altre bol, posem els ous, els batem lleugerament i afegim el sucre, ho remenem fins a integrar, ha de quedar una massa cremosa, i seguidament afegim la llet i la mantega, la qual haurem fos al microones i ho batem tot fins a obtenir una massa homogènia. Ara afegim aquesta massa líquida a la massa seca i barregem enèrgicament fins a obtenir una massa uniforme i sense grumolls.

Passem la nostra mescla al motlle utilitzem, al qual haurem posat mantega i farina, i ho posem al forn, prèviament escalfat a 170ºC, durant una hora (jo 50 min, amb aire) o fins que punxem i ens surti neta l'agulla. Passat el temps, el retirem del forn, el deixem reposar uns cinc minuts en el motlle, i seguidament el passem a una reixeta per deixar-lo refredar per complet.






RECEPTA QUEIMADA

Ingredients: • Sucre blanc fi • Aiguardent • Escorça de llimona • Taronja • Pomes • Grans de cafè

Preparació:
En un bol de fang aboca l’aiguardent i el sucre, en la proporció de 100 grams per litre d'aiguardent. Afegir les escorces de llimona, els trossos de fruites i els grans de cafè. Per separat, en una cassola de fang petita, aboca una mica de sucre i aiguardent i es pren foc. Molt lentament, s’acosta al recipient fins que el foc passi d'un a altre. Es remena fins que el sucre es consumeix. En una cassola petita, es posa una mica de sucre, aquesta vegada sec i col·locant-lo sobre la queimada es mou fins que es converteix en xarop i s'aboca sobre les flames i removent-lo, esperem que les flames tinguin un color blavós.




 
DAUS DE SALMÒ MARINAT AMB CAFÉ


Ingredients per a 4 persones:

  • 500 g de salmó (net de pell i espines)
  • 200 g de sal
  • 200 g de sucre
  • 100 g de cafè en gra
  • Cibulet



Per a l’oli de cafè:

  • ¼ l d’oli verge extra
  • 50 g de cafè mòlt

  

Preparació:

Per fer l’oli de cafè, poseu l’oli i el cafè mòlt en un recipient tancat i deixeu-ho macerar durant dos dies. Remeneu-ho de tant en tant. 
Passat aquest temps, coleu-ho amb un drap de cotó. Amb això, ja tindreu l’oli de cafè. 
Poseu el salmó en una plata i cobriu-lo amb la mescla de la sal, el sucre i el cafè en gra. Deixeu-ho marinar a la nevera durant 12 hores. 
Netegeu el salmó, talleu-lo a daus gruixuts i amaniu-lo amb l’oli de cafè i el cibulet picat. 



PASTÍS DE CAFÈ AMB XOCOLATA


 Ingredients per a quatre persones:


Pastel Chocolate y Café

  • 100 g de farina per a rebosteria
  • 120 g de mantega
  • 100 g de sucre
  • 3 cullerades de cacau en pols
  • 2 ous
  • 1/2 sobre de llevat
  • 1 tassa gran de cafè amb molt poc sucre
  • Llet
  • Sal


Preparació:
1. Col·loca la mantega a temperatura ambient en un processador d’aliments i afegeix el sucre (reservant 1 cullerada). Bat a velocitat baixa fins que la barreja estigui espumosa.

2. Afegeix els ous lleugerament batuts, 2 cullerades rases de cacau en pols i un pessic de sal. Afegeix 1 cullerades de llet i el llevat.

3. Aboca la barreja en una plata de forn untada amb mantega, espolvoreja de forma homogènia una barreja d’1 cullerada de cacau i una altra de sucre. Acaba afegint ràpidament el cafè fred.

4. Forneja a 180 °C durant 30-35 min. Treu del forn i serveix el pastís tallat en racions, completant el plat amb la crema de cafè formada al fons de la plata.




PETITS PLAERS DE CAFÈ


INGREDIENTS:

1l de llet
1/2canonet de vainilla, obert per tenir la polpa
80g de xocolata negra ratllada, de 70% de cacau
500g de cafè líquid (americà)
13 fulles de gelatina (de 2g cadascuna)
30g de sucre
*cacau pur en pols
2 càrregues de gas per al sifó de cuina

PREPARACIÓ

1. Feu arrencar el bull de la llet amb la polpa de la vainilla. Coleu-ho i dividiu la llet perfumada en dues parts.
 2.Mescleu una de les parts de llet calenta amb tres fulles de gelatina ben hidratades. Deixeu-ho refredar, sense que arribi a quallar, i poseu-ho dins d'un sifó de cuina. Tanqueu el sifó i afegiu-hi les dues càrregues de gas; remeneu bé el sifó, per mesclar-ho.
3.Barregeu els 500g de cafè americà ben calent amb els 30g de sucre, afegiu-hi cinc fulles de gelatina hidratades, mescleu-ho bé i repartiu-ho al fons de vuit vasos, on servireu les postres. Reserveu-los a la nevera.
4.Barregeu la segona part de la llet perfumada, també ben calenta, amb la xocolata ratllada, fins que quedi una crema ben fina. Afegiu a la mescla de llet i xocolata calenta les cinc fullles de gelatina restants, també ben hidratades.
5.Barregeu-ho bé i deixeu refredar la mescla sense que arribi a quallar. Quan sigui ben freda i no quatllada, repartiu la crema de xocolata als vasos que teniu a la nevera a sobre del quallat de cafè, i torneu-los a posar a la nevera; els vasos hauran quedat de dos colors diferents.
6. Al moment de presentar les postres a taula, repartiu-hi per sobre l'escuma de llet, sense que es barregui amb la resta, i espolseu-hi pel cim una mica de cacau pur en pols.

CUPCAKES DE CAFÈ


INGREDIENTS:

75 gr de sucre moreno
75gr de mantega
1 ou
100gr farina de pastissos
2 cullerades de nata líquida
1 cullerada de cafè mòlt o essència de cafè
1 cullereta de llevat en pols

INGREDIENTS PER A LA BUTTERCREAM DE CAFÈ:

100 gr de mantega
50gr de sucre glaç
50gr de sucre bru
1 cullereta de cafè o essència de cafè
Grans de cafè per decorar


Recepta de cupcakes de cafè

Per preparar la recepta de cupcakes de cafè, comença per posar a preescalfar el forn a 180° C.
A continuació, en un recipient o bol afegeix els 75gr de mantega, les 2 cullerades de nata líquida i els 75gr de sucre bru, i bat durant aproximadament tres minuts amb l'ajuda d'unes varetes elèctriques.
Seguidament incorpora l'ou a la barreja i continua batent fins a obtenir una massa uniforme. Si vas a utilitzar essència de cafè, afegeix també a la barreja.
En un altre recipient, tamisa els 100 g farina de pastissos amb la cullereta de llevat en pols i la cullerada de cafè mòlt (si anteriorment no has fet servir essència de cafè) i barreja-ho tot amb la massa. Remou els ingredients fins a aconseguir una massa homogènia.
Prepara els motlles per cupcakes i reparteix la massa en cada un d'ells i posar-los al forn durant uns 15 o 20 minuts, o fins que la massa pugi i guanyi consistència.
Retira amb cura els cupcakes de cafè del forn i deixa que es refredin.

Decoració de cupcakes: Com fer el frosting de cafè

Per fer frosting de cafè posa un cassó a escalfar a foc lent i aboca-hi els 100gr. mantega juntament amb els 50gr. de sucre glaç i els 50gr. de sucre bru i remou. Retira el cassó del foc quan els ingredients s'hagin dissolt i a continuació s'afegeix la cullereta de cafè mòlt o d'essència de cafè.
Deixa reposar una mica la barreja, fins que es refredi i agafi consistència per poder untar la cobertura en els cupcakes.
Decora els cupcakes amb uns granets de cafè per sobre.



TRUFES DE CAFÈ I VAINILLA


 Ingredients :                                                                                             

350g de xocolata amarga
½ l de nata líquida
50 g de mantega
3 sobres de cafè soluble
sucre en pols
sucre amb vainilla

Elaboració del plat:

Bulliu la nata amb el cafè, traieu-la del foc i afegiu-hi la xocolata, seguidament la mantega i guardeu-ho a un  lloc fresc o nevera.
Quan la barreja estigui una mica dura, feu unes boles i passeu-les pels dos sucres, primer un després l’altre, guardeu-les  a la nevera o congelador.

Per fer les boles també podeu posar la pasta dins una bossa de glaçons de goma en forma de bola i   quan estiguin  ben fredes passeu-les pels sucres.
         
MOUSSE DE CAFÉ



Deliciosa y senzilla recepta de mousse de café.

Ingredients per a 4 persones:

  • 3 rovells d'ou
  • 3 cullerades de sucre
  • 4 cullerades d'aigua
  • 175 ml. de nata líquida
  • 1 cullerada de cafè soluble
  • Xocolata blanca de cobertura 
  • Xocolata negre de cobertura
  • unes fulles de menta

Elaboració:

Posa el sucre i l'aigua a foc en una cazuela.Añade el cafè soluble, remou i deixa que es dissolgui el sucre i el cafè.Deixa que bulli 3 minuts.

Bat els rovells amb una batedora elèctrica de varetes i afegeix el xarop anterior, sense deixar de batre fins que la barreja es temperi i estigui esponjosa.D'altra banda, munta la nata ben freda amb l'ajuda d'unes varetes.

Barreja els rovells i la nata, aboca en 2 copes individuals e introdueix al frigorífico.Ralla les dues classes de xocolata.

Serveix la mousse i adorna amb els encenalls de xocolata i adorna amb unes fulles de menta.









CREMA DE CASTANYES AL CAFÈ


Ingredients (per a 8 persones) :


• 300 gms de castanyes
• 1/2 litre de llet
• 350 gms de sucre
• 1 bastonet de vainilla
• 8 rovells d'ou
• 4 culleretes de cafè soluble



Preparació:

• Bullir la llet i afegir el sucre i la vainilla. Tapar la cassola i deixar macerar uns quinze minuts fora del foc.
• En una altra cassola es baten els rovells d'ou i es barregen amb la llet freda. Després es passa dues vegades pel tamís i es reserva.
• Després de treure-li la closca exterior, s'escalden les castanyes i se'ls treu la segona pell.
• Es posen a coure, a foc lent, fins que estiguin toves. S'escorren i es passen per un tamís.
• El puré resultant es barreja amb els ous batuts, la llet i el cafè soluble.
• Un cop barrejat tot es posa al foc, sense arribar a bullir, fins que quedi espès. Cal no deixar de remenar.
• Un cop hagi espessit, s'aboca en una font fins que es vagi refredant.
• Se serveix freda.




PASTÍS GELAT DE CAFÈ 



INGREDIENTS:


4 rovells d'ou 
6 cullerades de sucre 
4 clares a punt de neu 
1/2 kilo de nata muntada 
4 culleradetes de cafè en pols
Melindros (per folrar la base del motlle)








PREPARACIÓ:

Agafem un motlle i el folrem amb els melindros en disposició laminada.

En un bol anem incorporant la resta dels ingredients i els barregem, quan veiem que la barreja és homogènea, aleshores és el moment d'afegir-la al motlle per damunt de la base prèviament feta amb els melindros.

Es posa a congelar i per acabar nomès resta decora-lo com es vulgui (amb cafè en pols, sucre glaç, xocolata amb pols, etc).
   




PANELLETS DE CAFÈ





INGREDIENTS:

1 kg de farina d'ametlla crua Marcona
800 gr de sucre
150 gr de patata bullida amb pell
la pell de ½ llimona ratllada
30 gr d'anís dolç  

PREPARACIÓ:

Aixafarem bé amb una forquilla la patata bullida i pelada. Amb les mans ben netes farem una massa barrejant la patata amb el sucre i la farina d'ametlla. Afegirem l'anís i la pell de llimona i ho acabarem de treballar fins que ens quedi ben lligat i es desenganxi del recipient. Aquest massapà el deixarem reposar unes dotze hores tapat a la nevera perquè ens agafi una mica de cos. Passat aquest temps agafarem porcions del massapà i en  farem boles. En un bol a part barrejarem pinyons crus amb una mica de rovell d'ou i arrebossarem les boles amb els pinyons (el truc per poder enganxar amb més facilitat els pinyons a les boles és mullar els pinyons amb una mica de rovell allargat amb aigua). Ho posarem en safates de forn una mica separats i els courem a 225ºC fins que agafin color.

Un cop tenim la base de massapà podem fer moltes varietats de panellets. Els podem arrebossar de coco rallat, amb ametlla filada, podem afegir-hi cafè soluble al massapà (una proporció de 30gr. de cafè per quilo de massapà), també podem substituir la patata per moniato, etcètera.
Hi ha moltes versions dels panellets, hi ha qui no hi posa gens de patata i hi posa una mica d'aigua per barrejar els ingredients, es pot baixar la quantitat de sucre si veiem que són massa dolços, o també perquè surtin més econòmics podem posar més quantitat de patata per allargar el massapà.
De cafè: Agafarem un quilo de massapà i hi barrejarem 30gr. de cafè soluble.

Per acompanyar  triarem un bon moscatell.


TIRAMISÚ




INGREDIENTS:

2 ous
500 gr de melindros
2,5 cullerades de sucre
2 tasses de cafè (Glups) amb un rajolí d’amaretto di Saronno
cacau en pols sense sucre
1 terrina de mascarpone

PREPARACIÓ:

- Primer: la crema. Separar el rovell de la clara, afegir-hi el sucre i remenar una bona estona fins que es desfaci. Afegir-ho al formatge mascarpone. Batre les clares a punt de neu i afegir-ho també al mascarpone.

- Banyar  els  melindros  amb  el   cafè -sense passar-se- i col·locar-los en   un  recipient de vidre formant una capa. Després es cobreixen amb part de la crema, al damunt s'hi fa una altra capa de melindros i una de crema, i finalment espolvorejar amb el cacau amb un colador.  Deixar-ho un mínim de 8 hores a la nevera



POSTRE DE FORMATGE DE CAFÈ


INGREDIENTS:

8 melindros
1 copa de brandi (100 ml)
1 tassa de cafè Glups

Per a la crema de formatge:
150 ml de crema de llet
2 ous
40 g de sucre
550 g  de formatge cremós (tipus Philadelphia)

PREPARACIÓ:

-Per fer la crema de formatge, batem la crema de llet, els ous, el sucre i el formatge cremós.
-Banyem els melindros en cafè i brandi, i el col·loquem en una copa de postre.
-Afegim la crema sobre els melindros.
-Decorar al gust.
-Refrigerar durant 3 o 4 hores.

GALETES DE CAFÈ

INGREDIENTS:

150 g de mantega
150 g de sucre negre
350 g de farina
3 cullerades de cafè
2 ous

PREPARACIÓ:

Batre la mantega amb el sucre fins a obtenir una crema.
Afegir la resta dels ingredients per ordre: la farina, el cafè mòlt fi i els dos ous.
Barregem tot bé, treballem i estenem la massa amb un corró, fins que tingui un centímetre d’espessor. Tallar en forma de galetes.
Distribuir-les en una font de forn greixada, enfarinada o amb paper vegetal.
Posar-les al forn, prèviament calent a 200º, durant uns 8 o 10 minuts aproximadament.

FLAM DE CAFÈ



INGREDIENTS:
1 litre de nata
1 sobre de flam de 8 porcions (o dos de  4)
1 got de cafè (perquè sigui més bo, fet de cafetera)
3 o 4 cullerades de sucre


PREPARACIÓ:

Posar la nata en un cassó i afegir el sobre de flam. Barrejar a foc mig sense deixar de bulli. Quan estigui calent afegir el sucre i el cafè i continuar barrejar fins que vulgui arrancar el bull. Apartem del foc, ho posen en un motlle i deixem refredar. Després ho guardem a la nevera. Millor consumir el dia següent.

CONILL AMB CAFÈ



INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 conill (trossejat com per fer amb ceba)
4 cebes grosses
100 gr. de cervesa de sabor suau
1 tasseta de cafè (infusió) sal
pebre bo
3 cullerades d’oli d’oliva


PREPARACIÓ:

Salpebreu les tallades de conill i reserveu-les.
Palau les cebes i talleu-les a la juliana no gaire fina. Aboca la ceba dins una paella grossa i poseu-la al foc, sense res més, tapada. Coeu-la, sempre al mínim i remenant-la de tant en tant, durant 30 minuts, o fins que s’hagi reblanit.
Retireu-la del foc, salpebreu-la i mescleu-hi la cervesa, les 3 cullerades d’oli i el cafè.
Enceneu el forn a 200º. Poseu la ceba dins una greixonera prou ample: hi han de caber les tallades de conill sense superposar-se. Col·loca les tallades damunt la ceba.

En ser calent el forn, enforneu la greixonera i coeu les tallades de conill 30 minuts per un costat (rageu-les de tant en tant amb el mateix suc que amolla la ceba). Gira ara les tallades i coeu-les durant 20-30 minuts més (regant-les també amb el suc de tant en tant), o fins que siguin ben tendres i daurades.



PERES AMB CREMA DE CAFÈ



INGREDIENTS:

4 peres
El suc d'una llimona
1 cullerada de cafè soluble
2 rovells d'ou
100 gr. de sucre
1 got de llet
1 copa de rom
1 cullerada de Maizena



PREPARACIÓ:

Peleu les peres i poseu-les en una cassola cobertes amb aigua. Aboqueu-hi la meitat del sucre i el suc de la llimona. Aleshores coeu-ho tot fins que les peres siguin tendres. Escorreu-les i reserveu-ne el suc de cocció.
A continuació, escalfeu en un cassó la llet amb el cafè soluble i la resta del sucre.
A part, barregeu el rom amb els rovells, la Maizena i el líquid de coure les peres. Afegiu-ho al cassó i remeneu-ho constantment amb una cullera de fusta fins que espesseixi.
Finalment, aboqueu la crema damunt les peres. Serviu-ho fred. Temps de preparació 30 minuts.


CUIXES DE POLLASTRE AL CAFÈ



INGREDIENTS PER 4 PERSONES;

300 grams de cebes tendres
4 cuixes de pollastre
4 talls de formatge
4 talls de cansalada fumada
4 prunes seques
50 ccs d'oli
1 got de vi
2 cullerades de cafè soluble
1 got d'aigua
1 pessic de sal
1 pessic de pebre
1 tomàquet triturat



PREPARACIÓ:
Omplir les cuixes de pollastre salpebrats amb el formatge, la cansalada fumada i les prunes panses, i ofegar en una cassola amb una mica d'oli fins que estiguin daurats. 



Afegir les cebes tendres, i quan aquestes estiguin daurades, afegir el tomàquet. Després de 10 minuts, afegir el cafè soluble dissolt en l'aigua i el vi. Deixar bullir a foc lent 10 minuts i servir.(60 minuts)



GELAT DE CAFÈ





INGREDIENT: (per 6 persones)

 4 ous
 400ml de nata líquida per muntar
 150g de sucre en pols
 2 cullerades soperes de cafè soluble



PREPARACIÓ:

Batre els rovells d’ou i el sucre amb unes varioles elèctriques fins que doblin el volum. Afegir el cafè soluble i barrejar amb moviments suaus. Afegir la nata muntada, també suaument. Afegir les clares a punt de neu barrejant amb suavitat per tal que no s’abaixin. Posar la barreja al congelador i, opcionalment, fer el truco de la glaçonera que he explicat abans.
Mitja hora abans de servir, treure el gelat del congelador i posar-lo a la nevera. Repartir el gelat a les copes, decorar i servir. 




TORRÓ DE CAFÈ 

 Ingredients
-100 gr. de xocolata blanca.
-300 gr. de xocolata negra.
-50 ml de cafè fort.
-2 cullerades de cafè soluble.
-100 gr. de mantega per la xoc.negra.
-1 culleradeta de mantega per la xoc.blanca.

Preparació
-Primer de tot, foneu  la xocolata blanca al bany maria .Quan estigui fosa afegiu-hi, fora de foc, la culleradeta de mantega. Remeneu fins que es desfaci i s`integri. Seguidament, aboqueu-hi la xocolata en el motlle i formeu una base.
-Deixeu refredar a temperatura ambient. El temps que transcorre amb la preparació de la xocolata negra ja és suficient perquè la base de xocolata blanca qualli. Si arribat el moment veieu que no ha quallat el suficient per abocar-hi la capa de xoco negra poseu el motlle 5' en la nevera.
 -Tot seguit, foneu al bany maria la xocolata negra. Un cop fosa afegiu-hi, fora de foc, els 100 gr. de mantega. Remeneu fins que s´integri i afegiu-hi els 50 ml de cafè fort. Remeneu. A continuació afegiu-hi les 2 cullerades de cafè soluble. Remeneu i ho porteu a foc fluix uns 2-3' fins que estigui tot homogeneïtzat.
-Ho deixeu entebeir un parell o tres de minuts i ho aboqueu sobre la base de xocolata blanca.
-Ha de quallar com a mínim 3 hores en la nevera abans de la seva consumició.